To Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το Ολυμπιακό Στάδιο στο Ραμάντι



Το Ολυμπιακό στάδιο που βρίσκεται στην πόλη Ραμάντι του Ιράκ φέρεται να ανατίναξε το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιώντας πάνω από 3,5 τόνους εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για μέρες γι’ αυτή την ανατίναξη, η οποία πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.


Οι τζιχαντιστές που έχουν καταλάβει το Ραμάντι έχουν τοποθετήσει εξάλλου περιμετρικά της πόλης εκρηκτικά, ώστε να ενεργοποιηθούν αν προσπαθήσουν να μπουν σε αυτή οι ιρακινές δυνάμεις, οι οποιες προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη.

Το γήπεδο είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται μετά το τέλος του πολέμου και αποτελούσε ένα σύμβολο για το μέλλον του Ιράκ, ώσπου ξεκίνησε την επέλασή του το Ισλαμικό Κράτος.

Το γεγονός ότι το Ισλαμικό κράτος ειναι ενάντια στον αθλητισμό και απαγορεύει την  άθληση είναι γεγονός. Υπάρχουν περιπτώσεις  στις δυτικές κοινωνίες που οι τοπικές αρχές  κλείνουν τα γήπεδα στους δημότες  διώχνοντας τους και απομακρύνοντας τους από τον αθλητισμό. Το αποτέλεσμα των δύο πράξεων είναι το ίδιο.